Waarom meedoen aan de Warmste Week?

Het aftellen naar de Warmste Week van Music for Life kan weer beginnen! En met die start is ook je hulp aan de Epilepsie Liga mogelijk. Alles over het hoe en wat van de Epitaxi, onze actie van 2020, kun je hier vinden. 

Waarom zou je een actie voor de Epilepsie Liga organiseren? 

 • Omdat je steun voor mensen met epilepsie belangrijk vindt
  De Epilepsie Liga steunt mensen met epilepsie en hun omgeving op zoveel mogelijk manieren. Onze epilepsiemedewerkers staan hen met raad en daad op sociaal vlak, bij vragen over werk, rijbewijs,... Ook proberen we bijvoorbeeld zoveel mogelijk lotgenotencontact te organiseren. Zowel via onze sociale media proberen we hen in contact te brengen alsook op momenten zoals de epilepsiecafés en bij de lotgenotengroepen (https://epilepsieliga.be/ik-zoek-contact-met-lotgenoten).
 • Omdat je vindt dat het algemene publiek beter met epilepsie moet leren omgaan
  Vanuit de Epilepsie Liga proberen we zoveel mogelijk in de media te komen met juiste informatie over epilepsie. Er bestaan nog veel mythes over epilepsie en de aandoening blijft taboe. Dit willen we met campagnes zoals bijvoorbeeld de mythes met Jens Dendoncker (https://epilepsieliga.be/nieuws/4-mythes-over-epilepsie) uit de wereld helpen. 
 • Omdat je graag wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie wilt ondersteunen
  Er leeft de laatste maanden erg veel rond het onderzoek naar epilepsie, nieuwe behandelingsmogelijkheden,... De Epilepsie Liga motiveert en steunt verschillende wetenschappelijke onderzoekers in hun zoektocht naar nieuwe behandelingsmogelijkheden en medicatie voor mensen met epilepsie. 
 • Omdat je steeds up to date wilt zijn van de laatste epilepsie-feiten
  Op onze sociale media (https://www.facebook.com/epilepsieliga/) en website publiceren we steeds de laatste nieuwigheden in de epilepsiewereld. Dit gaat zowel over de laatste wetenschappelijke bevindingen als leuke nieuwigheiden of weetjes over epilepsie. We vinden het belangrijk dat ook mensen met epilepsie op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. 
 • Omdat je beseft dat epilepsie zo veel meer is dan vallen en terug opstaan
  Epilepsie wordt erg onderschat als aandoening. Epilepsie treft ongeveer 1/100, maar ook hun naaste omgeving wordt belast. De angst op 'verkeerd' vallen op de meest onverwachte momenten heeft een grote invloed op het leven van iemand met epilepsie. Ook recupereren na een aanval is niet voor iedereen een pretje. Epilepsieaanvallen moeten de wereld uit en daar proberen wij samen met jullie alles aan te doen!