Steun Jens tijdens de Dodentocht op 11/08/2023!

Jens kreeg niet zo lang geleden de diagnose epilepsie.
Deze diagnose heeft een grote impact op zijn leven en dat van zijn gezin.

Hij wil als fervente wandelaar op vrijdag 11 augustus 2023 de dodentocht in Bornem stappen en zich laten sponsoren om de Epilepsie Liga te steunen!

Supporter mee door een kleine gift te doen! Brand een kaarsje op https://epilepsieliga.weglow.world/

Dit is het verhaal van Jens!

Mijn naam is Jens en ik woon in Kortemark. Zelf heb ik 2 kinderen een zoon van 13 en een dochter van 11jaar. Op 25/02/2022 kreeg ik mijn eerste aanval op het werk.

Ik werk als metser-bekister in de bouw. 6 maanden niet rijden met de auto, niet werken op hoogtes en geen machines besturen was het verdict. Medicatie was nog niet nodig omdat het de eerste maal was dat ik een epilepsie aanval had.

Ik moet je vast niet vertellen hoe ongemakkelijk en stressvol het is om alles geregeld te krijgen, ik was dan ook alleenstaande papa op dit moment en het was een grote puzzel om de kinderen op en van school te halen als je jezelf niet kan verplaatsen met de auto. Op mijn werk geraken zonder auto was ook een ramp en wetende dat ik mijn werk niet kon doen naar behoren door het verdict die ik kreeg, en dit voor 6 maanden.
Na een controle bij de arts bleken alle testen positief en kreeg ik groen licht.
Na 6 maanden aanvalsvrij te zijn kon ik terug alles hervatten. Eindelijk terug autorijden, werken,...

Ondertussen kwam ik een schat van een vrouw tegen Annelies. Samen met Annelies haar 2 meiden van 9 en 11 jaar vormen wij nu ruim 1 jaar een samengesteld gezin. Alles ging goed tot ik op vaderdag 11/06/2023 ging wandelen met mijn zoon net over de grens in Frankrijk. We waren nog maar 10 minuten onderweg toen ik plots een raar gevoel kreeg in mijn hoofd. Gelukkig kon ik mijn zoon waarschuwen dat ik waarschijnlijk een aanval ging krijgen. En mijn vermoeden klopte dus ook hij was wel een beetje in paniek maar gelukkig waren er mensen in de buurt om hem bij te staan en om mij te helpen.
Na een bezoek op de spoedafdeling werd er medicatie opgestart.

Niet alleen de officiële stempel als epilepsiepatiënt kreeg ik, maar ook terug geen auto mogen besturen en alle andere gevolgen van voordien staken terug de kop op.

Nu moet ik 1 jaar aanvalsvrij zijn om nog te mogen autorijden en over mijn werk is nog niks zeker. De kans dat ik in de bouw niet meer mag werken is bestaande maar moet nog onderzocht en besproken worden.

De regeling om de kinderen overal te krijgen waar ze moeten zijn is zeker niet leuk. Er zijn mensen waar ik op kan rekenen maar een jaar is toch lang om altijd afhankelijk te zijn van anderen. Volgt binnen het jaar nog een nieuwe aanval dan wordt alles terug opgeschoven met een jaar vanaf die nieuwe aanval.

Dit is mentaal heel zwaar.

Doordat ik een fervente wandelaar ben met jaarlijks rond de 2000 wandelkilometers op mijn teller kwam ik op het idee om het aangename aan het onaangename te koppelen en mij te laten sponsoren tijdens de dodentocht, een tocht van 100km in Bornem.

Je ziet er heel veel mensen die geld inzamelen voor goede doelen zoals boven de wolken, kom op tegen kanker,...
Ik wil de Epilepsie Liga steunen zodat zij ons kunnen blijven informeren en samenkomsten organiseren voor de vele epilepsie patiënten. Misschien kan de liga er ooit voor zorgen dat het openbaar vervoer gratis of goedkoper wordt voor epilepsie patiënten? Dit zou ons dagelijks doen en laten veel aangenamer maken.

Help jij mee door Jens te steunen in zijn wandelavontuur? Laat een kaars branden op https://epilepsieliga.weglow.world/

#SamenmetJens! Wij zijn Jens en jou alvast heel erg dankbaar!
Want samen staan we sterker!

Wil jij ook een actie opzetten ten voordele van de Epilepsie Liga? Contacteer onze beleidsmedewerker, Barbara Eichperger via info [at] epilepsieliga [dot] be .