Nieuw boekje over epilepsie

Drs. Maartje Janssen uit Oss  heeft een mooi kindervoorlichtingsboekje geschreven over epilepsie.

Het gaat in dit boekje om Sophie. Sophie heeft epilepsie. Sophie maakt van alles mee met haar diertjes en woont samen met papa, mama en haar zusje Josefien in een gezellig huisje met konijn Max en de kippetjes.

Het boek wordt verteld vanuit de beleving van Sophie zelf en we kijken mee hoe zij een aanval ervaart, wat er gebeurt, wat nu een aanval eigenlijk precies is en hoe die ontstaat, hoe de hersenen werken, wat ze aan adviezen krijgt van de neuroloog en epilepsieconsulent, hoe je moet reageren als iemand een aanval krijgt, wat je eraan kunt doen  zoals medicijnen nemen, en wat je allemaal mag en niet mag in het dagelijks leven.  Mag ik wel sporten en in de bergen wandelen? Kan ik mee op schoolreisje? Moet ik het vertellen tegen mijn klasgenoten?

In het mooi  en vrolijk geïllustreerde boekje zit ook een docentenhandleiding die ingezet kan worden met het boekje als lesmateriaal in de klas als voorlichting, geschreven door Maartje Janssen die in haar jeugd zelf ook epilepsie heeft gehad. Ze is inmiddels een ervaren docent en pedagoog met veel levenservaring.

Zie http://www.maartjejanssen.com voor al haar non-fictie boeken. 

Het boek kan besteld worden via deze link:

https://maartjejanssen.com/portfolio/mama-wat-is-epilepsie/