Boekjes Epilepsie Liga

De Epilepsie Liga heeft  boekjes die u kan bestellen via het bestelformulier.

Onderaan deze pagina vindt u een korte beschrijving van elk boekje.

U schrijft de kostprijs van het boekje over op het rekeningnummer van de Epilepsie Liga. De kostprijs staat vermeld bij de uitleg van elk boekje en de prijs is inclusief verzendingskosten.

Rekeningnummer:
Epilepsie Liga
C. Heymanslaan 10 - 9000 Gent
BE-64-6451-1290-0052
Vermelding: Bestelling boekjes + uw naam

Na de betaling zullen de boekjes worden opgestuurd met de post.
 

KINDEREN 

Kijk, mijn hoofd

Dit is een kinderboekje waarin wordt uitgelegd wat er in je hoofd gebeurt, wat neuronen zijn, hoe zij informatie kunnen versturen en verwerken en hoe ze soms voor kortsluiting kunnen zorgen. Of je epileptische aanvalletjes al dan niet gevaarlijk zijn? Je komt het allemaal te weten.

'Kijk, mijn hoofd' legt aan jonge kinderen uit wat het betekent om epilepsie te hebben.
Het boekje werd vooral geschreven om kindjes voor te bereiden op het EEG-onderzoek
U kan dit boekje met prachtige tekeningen bestellen via de website van de Epilepsie Liga.
Kostprijs: 18€
 

Spiedies 

     

Als de diagnose epilepsie bij kinderen wordt gesteld dan leven er niet alleen veel vragen bij de ouders en de omgeving maar ook bij de kinderen. Erover lezen en praten zijn belangrijk om de epilepsie een juiste plaats te geven in het leven, gezin, familie en school.
Dit boekje is een handig hulpmiddel om kinderen en ook klasgenootjes te informeren over epilepsie.
Spiedie is voor kinderen gemakkelijk te lezen maar kan ook voorgelezen worden. Het witte en paarse boekje zijn geschreven voor kinderen tot 12 jaar. Het groene boekje is voor kinderen van 3-5 jaar. Spiedie is de hond van Maaike die epilepsie heeft. Het hondje Spiedie vertelt in kindertaal wat een leven met epilepsie betekent zoals wat te doen bij een aanval, wat moet (medicatie), waarmee op te passen (zwemmen, glijbaan).

Kostprijs voor zowel witte, paarse als groene boekje: 5 €

 

VOLWASSENEN

Zie ik je terug? 

In "Zie ik je terug" laat Stefanie De Jonghe je meelezen in het dagboek dat ze bijhoudt sinds de nacht dat haar zesjarige dochter tot twee keer toe werd gereanimeerd na een aanhoudende epileptische aanval. Dit boek is een eigen verhaal over leven met het 'epilepsiemonster' zoals Stefanie het zelf noemt. 

Het boek is een mustread voor iedereen die geconfronteerd wordt met epilepsie bij ouders of kind, familie, vrienden of collega's. 
Kostprijs: 21 €

 

Epilepsie, dacht u dat u alleen was

 

Dit boekje omvat twaalf verhalen die samen een schets vormen van wat een leven met epilepsie kan betekenen. Hoe voelt het om epilepsie te hebben? Wat doet het met je? Hoe ga je ermee om? Niet de epilepsie, de aanvallen en medicatie, maar het leven met epilepsie staat centraal. Deze getuigenissen worden aangevuld met een aantal 'handvaten', een praktische leidraad rond epilepsie. Op deze manier hopen we mensen sneller op weg te helpen in hun zoektocht naar een luisterend oor, naar steun, naar antwoorden op de vele vragen die een leven met epilepsie met zich meebrengt.

We hopen dat het boekje een houvast mag zijn voor mensen die epilepsie op hun weg tegenkomen, los van het feit of de aanvallen gecontroleerd zijn of niet, of de epilepsie voorbij gaat of niet, of men op de schoolbanken zit, opgroeit, werkt, aan gezinsuitbreiding denkt of van zijn oude dag geniet.
Kostprijs: 8 €