Boekjes Epilepsie Liga

De Epilepsie Liga heeft  3 boekjes die u kan bestellen via het bestelformulier.
Onderaan deze pagina vindt u een korte beschrijving van elk boekje.

Indien u één of meerdere boekjes wilt kopen, vult u het bestelformulier in.
Daarna schrijft u de kostprijs van het boekje over op het rekeningnummer van de Epilepsie Liga. De kostprijs staat vermeld bij de uitleg van elk boekje en de prijs is inclusief verzendingskosten.

Rekeningnummer:
Epilepsie Liga
De Pintelaan 185
9000 Gent
BE-64-6451-1290-0052
Vermelding: Bestelling boekjes + uw naam

Na de betaling zullen de boekjes worden opgestuurd met de post.
 

Kijk, mijn hoofd

Dit is een kinderboekje waarin wordt uitgelegd wat er in je hoofd gebeurt, wat neuronen zijn, hoe zij informatie kunnen versturen en verwerken en hoe ze soms voor kortsluiting kunnen zorgen. Of je epileptische aanvalletjes al dan niet gevaarlijk zijn? Je komt het allemaal te weten.

'Kijk, mijn hoofd' legt aan jonge kinderen uit wat het betekent om epilepsie te hebben.
Het boekje werd vooral geschreven om kindjes voor te bereiden op het EEG-onderzoek
U kan dit boekje met prachtige tekeningen bestellen via de website van de Epilepsie Liga.

Kostprijs: 17€

Epilepsie, dacht u dat u alleen was

Dit boekje wordt uitgebracht ter gelegenheid van de vierde Epilepsiedag, ingericht door de Epilepsie Liga. In tegenstelling tot de vele brochures en publicaties geschreven door artsen en hulpverleners wil dit boekje in de eerste plaats een stem geven aan de mensen die dag in dag uit met epilepsie leven, als persoon, als ouder, kind of partner.

Dit boekje omvat twaalf verhalen die samen een schets vormen van wat een leven met epilepsie kan betekenen. Hoe voelt het om epilepsie te hebben? Wat doet het met je? Hoe ga je ermee om? Niet de epilepsie, de aanvallen en medicatie, maar het leven met epilepsie staat centraal.

Deze getuigenissen worden aangevuld met een aantal 'handvaten', een praktische leidraad rond epilepsie. Op deze manier hopen we mensen sneller op weg te helpen in hun zoektocht naar een luisterend oor, naar steun, naar antwoorden op de vele vragen die een leven met epilepsie met zich meebrengt.

We hopen dat het boekje een houvast mag zijn voor mensen die epilepsie op hun weg tegenkomen, los van het feit of de aanvallen gecontroleerd zijn of niet, of de epilepsie voorbij gaat of niet, of men op de schoolbanken zit, opgroeit, werkt, aan gezinsuitbreiding denkt of van zijn oude dag geniet.

We hopen dat dit boekje epilepsie beter bespreekbaar maakt, de bestaande taboes helpt doorbreken, en het respect en begrip voor mensen met epilepsie doet toenemen.

Het maken van dit boekje is een erg ontroerende en ingrijpende ervaring geweest. De inzet, het enthousiasme, de kracht en openheid van onvoorstelbaar veel mensen heeft verrast en is uitgemond in een ongelooflijk mooie beweging. Ik wil dan ook iedereen die bij deze realisatie betrokken was, op welke manier dan ook, van harte danken.

Kostprijs: 7 €

Spiedie

Als de diagnose epilepsie bij kinderen wordt gesteld dan leven er niet alleen veel vragen bij de ouders en de omgeving maar ook bij de kinderen. Erover lezen en praten zijn belangrijk om de epilepsie een juiste plaats te geven in het leven, gezin, familie en school.

Dit boekje is een handig hulpmiddel om kinderen en ook klasgenootjes te informeren over epilepsie.

Spiedie is voor kinderen gemakkelijk te lezen maar kan ook voorgelezen worden. Het boekje is geschreven voor kinderen tot 10 jaar. Spiedie is de hond van Maaike die epilepsie heeft. Het hondje Spiedie vertelt in kindertaal wat een leven met epilepsie betekent zoals wat te doen bij een aanval, wat moet (medicatie), waarmee op te passen (zwemmen, glijbaan).

Kostprijs: 4 €